TEIXIM FUTUR I ESPERANÇA




Al primer Ple Municipal telemàtic de la historia de Santa Perpètua, celebrat el passat 30 d’abril, es va presentar i llegir una Declaració de la Junta de Portaveus signada per tots els grups municipals que composen l’Ajuntament. És una declaració extensa que podeu consultar aquí en la seva totalitat. Jo voldria, però, ressaltar alguns aspectes que em semblen rellevants.

En primer lloc, vull reiterar la meva satisfacció i el meu agraïment als grups municipals per salvaguardar, per sobre de tot, l’interès general de la ciutadania. Estic convençuda que la ciutadania ens ho agraeix, perquè és el que esperen dels seus representants polítics més propers. A diferència d’altres nivells de l’administració, on prima l’enfrontament, a Santa Perpètua mantenim un clima de diàleg i treball compartit.

Crec que és essencial que, amb la Declaració de la Junta de Portaveus, traslladem a la ciutadania que davant de la situació, el compromís de l’Ajuntament i dels grups municipals és treballar per:

-          Un Pla de Xoc a curt termini que doni forma i reforci totes les actuacions que l’Ajuntament ha anat aprovant en relació a l’increment de les ajudes socials, la modificació del Pressupost Municipal i del calendari fiscal, i el reforç dels serveis municipals que es considerin necessaris a curt termini.

-          Un Pacte de Ciutat, amb una mirada a mig i llarg termini, que contingui les propostes i els recursos econòmics necessaris, l’objectiu del qual serà contribuir a la reconstrucció social i econòmica del municipi. Un Pacte de Ciutat que ha de ser participat per agents econòmics, socials, culturals, educatius i el teixit associatiu de Santa Perpètua.

Aquestes dues iniciatives són vitals pel present i pel futur de Santa Perpètua. Sabem que la crisi sanitària està sent molt greu, pel nombre d’afectats i la gran pèrdua de vides humanes. La crisi econòmica i social associada a la pandèmia és de grans dimensions: tancament de petites i mitjanes empreses, una minva molt important d’activitats dels autònoms i del comerç de proximitat, i més atur.

Hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies i oferir tot el nostre suport per la reconstrucció econòmica i social del municipi per a que ningú es quedi enrere. Sabem, també, que els recursos més importants han de venir de la Generalitat de Catalunya, de l’Estat i de la Unió Europea. Però, l’Ajuntament, amb les seves competències i recursos econòmics, farà tot el possible per contribuir a teixit un horitzó d’esperança, de recuperació i de progrés per a tothom.

La desescalada, el retorn a una “nova normalitat”, serà complexa i progressiva. Aquest camí, que hem de recórrer en les properes setmanes i mesos, requereix l’encert dels governs, sumar totes les potencialitats i recursos, i d’un compromís molt ferm de la ciutadania alhora de respectar i complir totes les indicacions i normatives de les autoritats sanitàries i governamentals. En les properes setmanes no podem fer cap pas enrere i hem de continuar cuidant-nos per cuidar. Estic convençuda que ho aconseguirem!

#CuidemnosSPM
#TeiximFuturiEsperança

Isabel Garcia Ripoll,
alcaldessa