RECURSOS I PROJECTE DE FUTUR


El darrer Ple de l’Ajuntament, desembre 2019, va aprovar el Pressupost Municipal 2020, dotat amb més de 35M€. Aquests són els recursos econòmics necessaris per la prestació dels serveis públics locals i avançar en els projectes de futur de la ciutat. Santa Perpètua és una ciutat dinàmica, viva, oberta, solidària, amb una teixit associatiu divers i en la que es desenvolupa una gran activitat econòmica i productiva (serveis, comerç i activitat industrial).
El pressupost municipal nodreix els serveis públics locals, el manteniment urbà, les polítiques de desenvolupament local, consolida els projectes estratègics de futur i fa front als nous reptes de la societat: l’emergència climàtica, la transició energètica i la lluita contra la desigualtat en tots els àmbits. El pressupost 2020 és, per tant, un pressupost que té cura del present i es projecta cap al futur, un futur que volem millor per a tothom, especialment per les noves generacions.
Per posar alguns exemples, el pressupost municipal fa possible les prestacions de Serveis Socials, la neteja i recollida de residus municipals, les polítiques de formació laboral i prestació de serveis a les empreses, la promoció del vehicle elèctric, la transformació energètica de l’enllumenat i dels equipaments municipals, l’activitat cultural i als centres cívics, els serveis esportius i la Central dels Reis, entre molts d’altres serveis municipals.
Els ingressos d’aquest pressupost municipal provenen en un 75% de les aportacions de la ciutadania i de l’activitat econòmica a través dels impostos, taxes i preus públics dels serveis. Els ingressos són fruit d’una política fiscal moderada i ajustada per proveir el recursos econòmics necessaris per mantenir uns serveis públics de qualitat.
Una part important dels ingressos tenen el seu origen en l’activitat econòmica i industrial del municipi. És molt important, per tant, tenir cura i promoure el nostre teixit econòmic i industrial pel seu pes en els ingressos municipals, dels que es beneficia tota la ciutadania. L’altra 25% prové de les transferències de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya.