"Glòria" i canvi climàtic


Afortunadament, la borrasca “Glòria” ens ha deixat, no sense causar desperfectes molt importants en moltes ciutats catalanes, les nostres costes i infraestructures. Especialment, hem de lamentar la mort de 13 persones causades per aquest episodi meteorològic extrem. A Santa Perpètua també hem tingut incidències (arbres, branques i senyalització caiguda, arrossegament de terres, etc.), però res comparat al que han patit altres municipis. En general, podem dir que hem sortit bastant ben parats d’aquest episodi. Vull agrair i reconèixer el treball i la dedicació dels nostres serveis municipals (Policia Local, Brigades, Mogoda Serveis, Protecció Civil i Comunicació) per la seva tasca de manteniment de la ciutat, resolució de les incidències a peu de carrer i informació a la ciutadania.

Molts experts apunten a que aquests episodis meteorològics extrems seran cada vegada més sovintejats i més intensos. És fruit del canvi climàtic que estem patint i al que hem de fer front sense demora ni excuses. Tota la ciutadania està cridada a participar i a contribuir als canvis en els nostres hàbits i model de vida per apaivagar els efectes més nocius del canvi climàtic ... ens hi va el futur!

Alguns dels canvis més senzills que hem de fer és comprar de forma responsable i sostenible, evitant els envasos i apostant pel comerç local ... i, sobre tot, separar a casa els residus i dipositar-los adequadament en els contenidors. Si ho fem evitarem emissions contaminants, envasos i costos econòmics en el tractament dels nostres residus municipals ... tothom hi guanya!