EL DIUMENGE 10N, TOTHOM A VOTAR!



“Diumenge tothom a votar! Malgrat el cansament i l’emprenyament dels progressistes, diumenge 10N hem d’anar a les urnes per omplir-les d’esperança, de llibertat, de diàleg i de solucions. Vivim una situació política complexa de bloqueig que no ens deixa avançar. La política té com a funció principal oferir solucions als problemes de la gent”. Així comença el darrer article del grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) per L’Informatiu, el meu grup municipal. Malauradament, el paràgraf s’entén perfectament després de veure el debat electoral de dilluns passat. El bloqueig polític continua latent i desespera.

L’endemà del debat, els mitjans de comunicació es fan ressò d’una declaració signada per més d’11 mil científics de més de 150 països cridant als governs sobre la gravetat del canvi climàtic i la necessitat de fer front a l’emergència climàtica de manera urgent i de forma global. El canvi climàtic i les seves conseqüències avancen de manera més ràpida i més intensa del que estava previst. És decebedor que aquest repte, de vital importància, només ocupés uns segons del debat electoral entre els principals líders polítics a Espanya. Al mateix temps, Trump anuncia que EEUU es despenja de l’Acord de París sobre mesures per la lluita contra el canvi climàtic. Són males notícies.

Sense aturar o apaigavar el canvi climàtic tot passarà a segon terme. Ni la república catalana o espanyola, ni la unitat d’Espanya, ni el sistema de pensions o els serveis públics bàsics seran possibles. Perquè el que està en joc és la mateixa supervivència de la humanitat i del planeta Terra. La bona notícia és que sabem que cal fer i que depèn de la voluntat de la ciutadania. Per sort, existeix un moviment social planetari protagonitzat per joves que reivindica el seu dret al futur.

Així que, el pessimisme del moment que estem vivint l’hem de convertir en optimisme, en il·lusió i en l’esperança de que serem capaços d’avançar en la construcció “d’una societat de dones i homes lliures i iguals en un planeta habitable”. Hem d’aconseguir la força necessària per afavorir un Govern Progressista, honest i valent al servei de la gent. Per això, tothom a d’anar a votar el diumenge 10N i fer-ho per una força política progressista que proposa “llibertat, diàleg i solucions”, En Comú Podem (ECP)