Detencions membres de CDRs de 23 de setembre


Com tothom coneix el passat dilluns 23 de setembre, amb un ampli dispositiu i desplegament de la Guardia Civil, van ser detingudes i posades a disposició judicial 9 persones relacionades amb els CDRs, bàsicament dels dos vallesos. Malauradament una d’aquestes persones és un ciutadà de Santa Perpètua.

Hores d’ara, dues d’aquestes persones han estat posades en llibertat amb càrrecs. Les altres set han estat traslladades a la seu dels Serveis d’Informació de la Guardia Civil a Madrid i han ingressat de forma preventiva a la presó. Les acusacions formulades per la Fiscalia de l’Audiència Nacional són molt greus: terrorisme, rebel·lió i tinència d’explosius.

L’Ajuntament no ha rebut cap tipus d’informació ni cap tipus explicació en relació a les acusacions formulades i a la investigació policial realitzada, diuen, durant més d’un any i mig. S’ha declarat el secret de sumari, però cada dia veiem com es filtren fragments de la investigació a través dels mitjans de comunicació.

Com apuntava abans, només sabem allò que sap la ciutadania a través de les publicacions filtrades als mitjans de comunicació per fonts de la investigació policial. Aquesta és una situació que em dol com alcaldessa, que li dol a l’Equip de Govern i, estic convençuda, que li dol a la immensa majoria de la ciutadania perpetuenca. Sé que la família del perpetuenc empresonat està desolada i no entén com ha pogut passar una cosa així.

Des de l’alcaldia i des de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Santa Perpètua no ha sortit una paraula ni per criminalitzar ni per defensar ningú. Més enllà de l’obligada presumpció d’innocència que tota persona es mereix en un sistema democràtic, creiem que per a una institució pública com la nostra s’imposa la més absoluta prudència fins conèixer els detalls del cas. Persones, partits polítics i entitats poden expressar allò que considerin convenient. Nosaltres creiem que el paper d’una institució és diferent.

Som coneixedors que en el passat certes investigacions policials i acusacions similars publicitades, amb una gran repercussió mediàtica, no s’han traduït desprès en acusacions fermes. Com deia abans, les acusacions formulades contra aquestes persones són molt greus i caldrà que es provin i acreditin de forma fefaent i inequívoca.

Mentre arriba aquest moment creiem que el millor és la prudència per no qualificar determinats fets o determinades acusacions sense disposar de la informació necessària. Crec que aquesta és la nostra obligació i responsabilitat com institució que representa al conjunt de la ciutadania perpetuenca. L’obligació de tothom és vetllar per la cohesió social i la bona convivència més enllà de les diferències.

Fins aviat.